Рецепта за леден масажор с лимон

Рецепта за леден масажор с лимон. Лимоновият сок е естествен източник на лимонена киселина, която може да осигури няколко ползи за кожата, когато се използва локално. Някои потенциални ползи от лимоновия сок върху кожата включват:

   • Ексфолиране: Лимоновият сок съдържа алфа-хидрокси киселини (AHA), които могат да помогнат за ексфолиране на кожата, премахване на мъртвите кожни клетки и насърчаване на клетъчния обмен. Това може да помогне за озаряване на кожата и подобряване на нейната текстура.

    • Изсветляване на тъмни петна: Естествените избелващи свойства на лимонената киселина могат да помогнат за изсветляване на тъмни петна по кожата, включително хиперпигментация, възрастови петна и белези от акне.

     • Лечение на акне: Лимоновият сок има антибактериални свойства, които могат да помогнат в борбата с бактериите, причиняващи акне. Също така може да помогне за контролиране на производството на мазнини по кожата, което може да бъде от полза за хора с мазна или склонна към акне кожа.

      • Против стареене: AHA в лимоновия сок могат да помогнат за намаляване на появата на фини линии и бръчки, както и да подобрят цялостната текстура и тонуса на кожата.

     Важно е обаче да се отбележи, че лимоновият сок също може да дразни някои типове кожа, особено ако се използва във високи концентрации или върху чувствителна кожа. Винаги е добра идея първо да направите тест с пластир и да разредите лимонов сок с вода, преди да го използвате върху кожата си. Освен това, ако имате някакви кожни проблеми или състояния, винаги е най-добре да се консултирате с дерматолог, преди да използвате лимонов сок или други домашни средства за кожата си.

     Рецепта с лимон:

     1. Смесете заедно 30 милилитра чист лимонов сок с 30 милилитра чиста вода и добавете прясно нарязани лимони във формичката за масаж и добавете вода ако има нужда.
     1. Напълнете формичката с помощта специалната фунийка до 90% от капацитет й.
     1. Поставете формичката за лице Ice Beauty във фризера за около 12 часа, замръзването е променливо в зависимост от съставките на течността, която сте поставили.
     1. След като замръзне, задръжте горната част на формичката под топла вода за 20-30 секунди, или оставете на стайна температура за 3 минути, за да може капакът по-лесно да се отдели.
     1. Масажирайте лицето с кръгови движения на интервали по 30 секунди за не повече от 2 минути.
     1. След употреба изплакнете формичката под течаща вода и приберете отново във фризер до следващото използване. 
     1. Може да подсушете лицето си с кърпа или с нашите удобни специално създадени ръкавички. Ще усетите мигновено освежаване и стягане на кожата.

     Вземете своята формичка Ice beauty още днес и се сдобийте с най-лесния и натурален начин да замразите младостта и красотата си.

     Подарате 2 минути на своята кожа и тя ще ви се отблагодари.

     lilav-ice-beauti-leden-masajor-za-lice-s-limon

     Related Posts