Рецепта с краставица

Рецепта за леден масажор за лице с краставица. Краставицата е естествена съставка, която има няколко страхотни ползи за кожата. Ето кои са те:

   • Хидратация: Краставицата е около 95% вода, което я прави отлична съставка за хидратиране и освежаване на кожата. Може да помогне за успокояване и охлаждане на кожата, което я прави особено полезен за хора със суха или раздразнена кожа.

    • Противовъзпалително: Краставицата има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на зачервяването и подпухналостта на кожата. Може да бъде особено полезно за хора с чувствителна или склонна към акне кожа.

     • Антиоксидантна защита: Краставицата е богата на антиоксиданти като витамин С и бета-каротин, които могат да помогнат за предпазване на кожата от увреждане, причинено от свободните радикали. Това може да помогне за предотвратяване на преждевременното стареене и да намали риска от рак на кожата.

      • Изсветляване на кожата: Краставицата съдържа ензими, които могат да помогнат за нежното ексфолиране на кожата, като премахват мъртвите кожни клетки и насърчават клетъчния обмен. Това може да помогне за избистряне на тена и подобряване на неговата текстура.

       • Укрепване на кожата: Краставицата е богата на витамини и минерали, които могат да помогнат за поддържане и подхранване на кожата. Може също така да помогне за подобряване на цялостното здраве и външния вид на кожата.

      Като цяло краставицата е нежна и естествена съставка, която може да осигури няколко ползи за кожата. Може да се използва локално като маска за лице „направи си сам“, маска за очи или тоник или да се намери в различни продукти за грижа за кожата. 

      Рецепта с краставица:

        1. Напълнете формичката с пасирана краставица и вода с помощта на специалната фунийка до 90% от капацитет й. Добавете и цели парченца краставица.

        

        1. Поставете формичката за лице Ice Beauty във фризера за около 12 часа, замръзването е променливо в зависимост от съставките на течността, която сте поставили.

        

        1. След като замръзне, задръжте горната част на формичката под топла вода за 20-30 секунди, или оставете на стайна температура за 3 минути, за да може капакът по-лесно да се отдели.

        

        1. Масажирайте лицето с кръгови движения на интервали по 30 секунди за не повече от 2 минути.

        

        1. След употреба изплакнете формичката под течаща вода и приберете отново във фризер до следващото използване. 

        

        1. Може да подсушите лицето си с кърпа или с нашите удобни специално създадени ръкавички. Ще усетите мигновено освежаване и стягане на кожата.

       Вземете своята формичка Ice beauty (леден масажор за лице) още днес и се сдобийте с най-лесния и натурален начин да замразите младостта и красотата си.

       Подарате 2 минути на своята кожа и тя ще ви се отблагодари.

       zelen-ice-roler-za-lice-s-krastavica

       Related Posts